Ford Focus Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
269 Posts
Discussion Starter #1
When I was driving my zx3 last night and I lost major power. I had no acceleration, I put the pedal to the metal and it did not respond the way it normally does. It felt like the car was running out of gas...tank was full. The car idles fine and sounds the same with less power. 1st gear sux now...so slow. please help???
mods- vibrant,volant,ford racing wires.
 

·
Registered
Joined
·
3,046 Posts
Maybe something went wrong with your spark plugs or maybe your wires.
 

·
Registered
Joined
·
1,991 Posts
Sounds like the cat maybe clogging up. I understand that many of the 2000 model year Focus had issues with the cat.

If you unbolt the cat and start the car and it revs up like it used to, then I would say that the cat was the culprit.

Or, you could take it to your dealer for them to diagnose.

Any check engine lights?

Tony D
 

·
Registered
Joined
·
767 Posts
Originally posted by Spyder_Freak:
This sounds like the same problem I had. It seemed like the car wasn't getting any gas , and it turned out the fuel pump was bad. The focus seem to have a problem with the fuel pumps.
<font size="2" face="Verdana, Arial">I replaced two fuel pumps within 4 months.
I'd have them check the fuel pump & the relay for the fuel pump.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
This sounds like the same problem I had. It seemed like the car wasn't getting any gas , and it turned out the fuel pump was bad. The focus seem to have a problem with the fuel pumps.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top